2012. október 30., kedd

Egy igazi műkedvelő

Sokszor bukkan az ember keresetlenül is a saját gondolatai frappáns megfogalmazására... Így jártam én is Evelin Palmont lapjaival. Magáról nem sokat ír, de profi műkedvelőnek érzem - ha létezik ilyen... győződjetek meg róla Ti is!


"A kézimunkázás már évszázadok óta benne él az emberiségben az önkifejezés és az alkotni vágyás  formájában, s ezáltal létrehozni valami maradandót önmagunkból. Az alkotók akaratlanul is beledolgozták lelkük kicsiny darabját önmagukat adva, hogy hosszú évek elmúltával létük ne merüljön feledésbe.
A népművészet gazdag forma és színvilág, kimeríthetetlen kincsestár, mely időről-időre fejlődött, változott. Könnyen felismerhetőek az egyes tájegységekre jellemző motívumok, hagyományaik tovább élnek napjainkban is, fortélyai anyáról leányra szállnak.
Aki előtt már feltárult a kézimunkázás rejtelme, vagy legalább ízelítőt kapott belőle, az szerencsésnek érezheti magát, mert gazdagodott a tudással, amit aztán tovább adhat. S nemcsak hogy tovább adja, hanem késztetést érez arra, hogy önmagát fejlesztve egyre több és több szemet gyönyörködtető alkotás kerüljön ki a keze alól."

Nagyon szép munkái vannak - hagyományos kézimunkák és újabban főleg gyöngyfűzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...