2013. augusztus 26., hétfő

Nyári esküvők

Remek hét: nyolc nap alatt két menyegző! Szombaton kedves unokahúgom házasodott, akikkel együtt lakunk már csaknem húsz éve! Felemelő szertartás a Várban(érdekes evangélikus-katolikus egyveleg), a kedves rokonság muzsikaszóra vonult át a templomból a lagziba, sok ígéretes fiatalt láttam, ritka találkozások... Sok néptáncos ropta a táncot a lagziban, balkáni ritmusokat játszott a vőlegény bátyja egy kis zenekarral - és végül saját családjaink gyerekei pengették/dobolták a talpalávalót! A retró-rock elbolondította a néptáncosokat is...
 A gyűrűpárna is beteljesítette  rövid pályafutását - ilyen lett végül. A Népi kézimunkák(lengyel Györgyi) c. könyv szíves-madaras párnájából csak a mesterkék kerültek ide: a tulipános váza és a kis szíves csíkminta.

A barátnőm fiának esküvőjére már maradandóbb funkciót betöltő ajándékocskát szántam: oda készült az érsekvadkerti mintával az üdvözlő szalag. Az első szalagot éppen tőle kaptam. Ők nagy tradicionális református család - most várják 14. unokájukat!!! És most még csak az 5. gyerek házasodik; egy még otthon van:-)

2013. augusztus 20., kedd

B+ZS Stúdió




Végre kirándultam Fonó-s barátném boltjába... Mert a Boglár utca nekem már-már túrának számított - de megérte! Csodálatos a bolt!!! Aranybánya lenne forgalmasabb környéken - főleg válság után! Vérbeli kézimunkásnak kincsestár! Pompás, igényes alapanyagok, csábító ajándéknak valók - szóval érdemes betérni, és gyűjteni a zsozsót! Csak kézzel hímzett füllentyűkből ilyen a választék:


Ezt látni kell! 

2013. augusztus 12., hétfő

Jegenye – fényben


Százezer külön mozdulású vágy van
benne - de minden ággal egy irányba,
csak fel! - a fény egébe tör zokogva,
hogy lángra gyújtsa, hívja, felemelje
azt, ki fáradtan hullna a homokra.

Vad, tragikus fohászú lélek: - éber
ezüst tükröket a Mindenségbe tart,
és felelősen minden levelével
figyel, jelez hajnalt, távol vihart.

Csak vándormadár száll rá néha: éjjel
hulló csillag reszket meg levelén:
hozzá a por szürke leple nem ér fel,
sem a csalán s a gazok tövise.
 
csak vihar töri s villámmal a fény.             
                               Váci Mihály                                                                 Varga Béla: Jegenyék 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...