2013. június 26., szerda

A Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtő Szakosztálya

Devecsei Ildikó június 27-én pénteken este 8 órakor a Kossuth rádióban a BELÉPŐ c. műsor vendégeként beszélni fog a sajátos technikájú csipke készítéséről és arról is, hogy a táborát már hosszú évek óta megrendezi Nemeshanyban.
  csipke 



Paál Zsuzsanna, a Magyar Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtő Szakosztályának elnöke beszél ugyanabban a műsorban a Tradíció Pályázat eredményeiről és a beérkezett pályaművekről fog beszámolni. Egy országos pályázatot hirdetett ugyanis az új vezetőséggel átalakult szakosztály, és a gyökeres változásnak köszönhetően annyira megélénkült a többé-kevésbé műkedvelő népi hagyománymentők tábora, sokan beléptek a régi szervezetbe, és a korábbi kutatási eredményeiket összefoglalva 133-an nyújtották be munkájukat a pályázatra!

Ami, ha jól megnézzük, csak annyit ígér, hogy az önkéntesek kutatásainak összefoglalása jó kezekbe kerül, hozzáértő emberek szakmai értékelést adnak róla, és nagyon szerény módon elismerik azt a munkát, amit ők pusztán kedvtelésből így is-úgy is elvégeznek...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...