2013. július 1., hétfő

Elkészült a gyűrűpárna

Azaz már csak a szalag hiányzik róla...Mellétettem Lengyel Györgyi könyvéből a szíves-madaras mintát - jó lenne egyszer ezt a szívet is kivarrni... Nem valami gyakori a népi minták között az ilyen hangsúlyos nagy szív. A pelikán-szerű madár mindenűvé elterjedt középkori eredetű ábrázolás.
Úgy-ahogy elég lett az otthonról hozott töltelék...

A tervezéssel meg vagyok elégedve - a kivitellel kevésbé... Főleg az összeállítás: a zsinór pl. itt-ottmegnyúlt varráskor, hullámps lett...
A fehér takácsvásznam 10x10-es kockái 18x20 mm-esek. Ezért a keret sem szimmmetrikus... A minták ismétlődése miatt 16x18 cm-esre jött ki a keret, a párna maga 22x23,5 cm. Ez szerencsés beosztásnak bizonyult,ha nem is négyzet alakú -érdemes követni. A 2,7-3 mm-es külső tiszta mező jól kiemeli a mintát. A keretemintában - ami a párnahéj mesterkéje - egy irányba rendeztem a szivecskéket.




2 megjegyzés:

  1. Így is tetszik:) kicsit megnyúlva szerintem nem látszik rajta. Különleges mert nem a hagyományos színnel hímezted, így valódi esküvős hangulata van.

    VálaszTörlés
  2. Ne becsüld le a munkádat, mert nagyon szép lett! Ha nem mondod nem is látszik rajta csak azt, hogy jó sok munka fekszik benne és csodás.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...