2014. május 12., hétfő

Balkoni jelentés - május eleje

A max. hőmérséklet 28-30 fok - lenn az utcán, 3-5 óra között. A balkonunkon kellemesebb, 25-6 fok. Miután egy hónapig férjemre hagytam a lakást, majd az utolsó héten ő sem végzett tűzoltásszerű locsolást - csak a legellenállóbb zöldségeim maradtak meg. A nem túl látványos pozsgásak elvirágoztak, a körömvirág, begónia, a lila törpeviola, leander és a muskátli szívósságán szerencsére semmi nem fogott ki.


 

Sajnos a körömvirág egy jópofa kaktuszon terpeszkedik - úgyhogy már kimondtam rá a halálos ítéletet - de egy fiat átültettem más vályúba... Azóta, hogy két hete készült a kép, már sokat perzselődött a levele, de tavaly is kibírta az augusztusi szabadságot.
  

 Változatlanul megfejtésre vár, hogy mi ez a húsos levelű, akár masszív falat is alkotó növény, ami nem kúszik ugyan, de szinte a vadszőlő tempójával nő fölfelé minden kacs és kapaszkodó inda nélkül. Valami támaszték kell neki, de gyakran kisebb sövény részleges pótlására alkalmazzák. Hamar meg is eredt vízbe dugva az összes hajtásvég - míg a csokornyi leanderből egyetlenegy...

 
???????                                                Leander

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...