2016. május 19., csütörtök

Necc-áttörés




Úgy gondolom, most már észrevehető a necc kézimunkaként is ismert rececsipkének az újra felfedezése, amiért 9-10 éve dolgozom. Hódmezővásárhelyen, a szülővárosomban legalábbis mindenképpen.
Sándorné Marika a második necctanfolyamot vezette a Németh László könyvtárban. Zárásképpen most is rendeztek egy kis kiállítást, és meg kell mondanom, nagyon tehetségesek és szorgalmasak az új tanítványok. Büszkék lehetnek a munkájukra egytől egyig, mert ennyi idő alatt olyan szépen elsajátították az alapokat, hogy máris szinte önálló alkotással tudtak bemutatkozni. A Promenád sok képpel számolt a bemutatóról.
Észrevehető az is, hogy ma tavalyi kiállítással összevetve már jóval több a frissen készült munka, mint a láda fiából előkerült régi necc, amit a könyvtár továbbra is szívesen fogad a nagylelkű adományozóktól egy létrehozandó gyűjteményhez!
   Nemcsak szépek, de változatosak is a munkák, ami a lányok-asszonyok kreativitását bizonyítja - kettő sem egyforma a szinte tanuló-darabokból.  Nem csoda hát, hogy most is meghívást kapott a Marika, és immár a kis csapat a Halasi Csipkefesztiválra. Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...