2013. március 8., péntek

Babakiállítás


MEGHÍVÓ 

Cserépbabák – mesebábok
Illiszné Kováts Ildikó kiállítása


A Kiss Áron Magyar Játék Társaság
szeretettel meghívja Önt és kedves Családját
a Játék Társaság klubhelyiségébe,
az 1118 Budapest, Orlay u. 2/B alá
kiállítás megnyitóra és az azt követő műhelymegbeszélésre
2013. március 9-én, szombaton délelőtt 11 órára

A kiállítást megnyitja: Koryürek Vera bábkészítő

A műhelymegbeszélést vezetik: Gémesné Deák Júlia, a Játék Céh titkára, Dr. Györgyi Erzsébet, a Társaság elnöke, Koryürek Vera bábkészítő. 
Kérjük , várjuk a megjelentek bekapcsolódását!

A kiállítás megtekinthető 2013. április 7-ig
csütörtökön: 14-18 óra, szombaton és vasárnap: 10-16 óra között,
vagy a 20/493­­­­­‑5412 telefonszámon megbeszélendő időpontban.


BEMUTATKOZÁS:   Budapesten születtem, 1965-ben, iskoláimat is itt végeztem. 
1983-ban érettségiztem a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, majd ötvös-aranyműves szakmát tanultam. Egy évig aranyművesként dolgoztam az Állami Pénzverőben, közben felvételiztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolára. Felvételt nyertem, és a rajz-vizuális nevelés  szakkollégiumon végeztem 1990-ben.
 Emese álma
         Ekkor már házas voltam, és várandós első gyermekemmel. Így iskolában már nem tudtam elhelyezkedni, otthon neveltem három gyermekemet. Ebben az időszakban kezdtem különböző figurákat, babákat készíteni. Első próbálkozásim még a Főiskolán történtek, Kardos Mária keramikus és Szabó György szobrász-tanár kurzusain. Autodidakta módon kísérleteztem ki elkészítésük módját és divattörténeti kutatásokat végeztem. A régi magyar viseletek érdekeltek, ezekből többet igyekeztem babáimon megjeleníteni. Sok pályázaton vettem részt, többek között a Győrben évente megrendezésre került Közép-Európai Babakonferencia és Babakészítő Pályázat rendezvényein és az IPOSZ által szervezett Betlehemes Pályázatokon. Több díjat nyertem munkáimmal.
         2003-ban elhelyezkedtem lakóhelyemen, Budakeszin a Széchenyi István Általános Iskolában, mint tanító. Munkám mellett kevesebb lehetőségem maradt az időigényes kézműves alkotásra.
         Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán elvégeztem a drámapedagógia szakot, a szakdolgozatomat bábjátékos témában írtam. Ekkor már az iskolában bábszakkört szerveztem és működtettem, és ezt azóta is folytatom. Igyekszem a gyerekeknek átadni a figurák, karakterek elkészítésében szerzett tapasztalataimat. Csoportjaim Pest megyei bábversenyeken két ízben értek el dobogós helyezést.                                           
Illiszné Kováts Ildikó   

1 megjegyzés:

  1. Mesevilág...gyermekkorunk egy darabja,amit egész életünkben hordunk magunkkal.Én biztosan,de úgy látom,hogy sokan..)
    Némelyik fűszernövénynek elég a láda,egyébként ezek nagy ládák.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...