2013. november 14., csütörtök

Blackwork - a szupermarket polcán

Meghökkentő ötlet, de ugyanakkor nagyon jól mutat... Nekem meg különösen tetszik:-)
Helyesebben nem is blackwork, hanem Holbein-munka, mert színes. Egy madridi - itt kisebb léptékűnek számító - szupermarket polcán lettem rá figyelmes. Aztán persze megtaláltam a neten is - le lehet lesni a mintát!
A Rioja-i borok egyébkén a vino tinto, a spanyol vörösbor egyik kiváló régiójából, az Észak-Spanyolországban fekvő, az Ebro folyó két partján elterülő több mint hatvan-ezer hektáros "szőlőskertből" valók. Titkuk a két határozottan ellentétes éghajlat – az atlanti és a mediterrán – találkozásában élvezett mérsékelt hőmérséklet és ideális csapadékmennyiség valamint az évszázadok során kiforrott érlelési mód harmóniájában rejlik.
Nem árt egy kis bor-marketing!
  • Fiatal borok (Joven): Egy vagy két éves borok - megőrizték elsődleges frissességüket és gyümölcsösségüket.
  • Crianza borok - melyek legalább két évesek, legalább egy évet hordóban, néhány hónapot palackban töltöttek. A fehér bor esetén a min. hat hónap hordós érlelés.
  • Reserva borok: Legjobb évjáratokból válogatva, legalább három évig érlelték, melyből legalább egy évet hordóban. Fehér bor: érlelési idő két év, melyből legalább hat hónap hordó.
  • Gran Reserva borok: Válogatott borok kivételes évjáratokból, melyek legalább két évet hordóban és három évet palackban értek. Fehér bornál négy év a minimum érlelés idő, melyből egyet kell hordóban töltenie.
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...