Ránk köszönt advent első vasárnapja - mézeskalácsos adventi koszorúval.
Szmelo Judit pedig megosztja velünk mézeskalács receptjét. Szerintem bárki játszva kitalálja a tészta alapanyagait: liszt, cukor, vaj, tojás, méz, szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg - magát a "boszorkányságot" is mindnyájan ismerjük!
És ha lenne spanyol olvasóm, akkor nem bízom a Google-ra a fordítást - itt olvasható a magyar mézeskalács készítés története:
Talán azért is foglalkozom ilyen lelkesen a témával, mert a férjem felmenői mézeskalácsosok voltak Eperjesen. Már az "én időmben" került el a háztól egy pincétől a padlásig terjedő felújításkor a ládájuk. De még ma is az ő bejgli receptjüket sütöm karácsonyra, húsvétra - kis egyszerűsítéssel...
Mintha váltottunk volna már emailt,de most nem találom a címedet.érdekel egy könyv a halasi csipkéről?
VálaszTörlésBocs, nem igazán... Csak általánosan érdekel a csipke:-( És spec. a rece!
VálaszTörlés