2015. március 9., hétfő

Gyűlik a neccgyűjtemény Vásárhelyen

Akit kicsit érdekel a necc felélesztésével kapcsolatos vásárhelyi próbálkozásaim, azoknak a fejléc alatti, Szóról-szóra.... című külön oldal böngészését javaslom. Ott idézem a sajtóban eddig megjelent tudósításokat.
Most bemutatom nővérem barátnőjének a necceit.Sajnos, ezekről nem tudott lemondani a gazdája... pedig az egyikre nagyon fáj a fogam:-) A vitrázs az izgalmas - meg is van mind a két darab!
A hagyományos keresztszemes mintakincsből egy csíkminta van összekombinálva egy szecessziós-polgári rózsa motívummal - máris előállt egy jellegzetes, ízléses vásárhelyi összeállítás...

Ezt még egyszer le kell fényképeznem, mert nagyon életlen a kép...

Az ismert elemekből harmonikus gipűr-munkákat alakított ki a tervező:

3 megjegyzés:

  1. A felső csipke pompás. Az alatta levők is szépek. Hihetetlen, de 800 Ft-ért vettem a bolhapiacon egy futót. Tenyérnyinél alig nagyobbat 200Ft-ért. Kimostam, kihúzogattam és felhasználtam csipketáskának és közben köszöntem annak aki ezt elkészítette. De mára nincs értéke.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos tényleg nincs értéke a kézimunkának. :-( A bolha telis-tele kézzel készült kézimunkákkal.
    Ilyenkor sajog az ember lelke:-(
    De hála és köszönet a necc megmentésért folytatott harcodért!

    VálaszTörlés
  3. A kézimunkások közt is nagy az összevisszaság... Múltkor valaki föltette az egyetlen nyomtatott zsinórcsipkés könyvet egy FB oldalra. Mikor kérdőre vontam, azzal takarózott, h. a szerzői jogot és minden mást is fölülír a sürgető utánpótlás nevelési szükséglet! Míg mi nem szabjuk meg jó áron a tudományunkat, ne várjuk, hogy a laikusok becsüljék!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...