2015. október 23., péntek

Tervek és munkák

Úgy jó, ha van az ember(lányának) sok terve... lassan érnek, versenyeznek bennünk idővel/energiával - és a legjobbak végül megvalósulnak:-) Mamka bejegyzésére válaszoltam így, mert éppen megérett egy régi elképzelésem, és nekifogtam, hogy legyen min babrálni, ha van időm.
Mert ha nem gondolom ki előre, kinek-minek készül egy kézimunkám, lanyhább a lelkesedés - gyakran nem tudom befejezni, mert szeretném valami személyessel megfejelni a végén, sőt, kezdettől fogva hiányzik a személyesség az egészből.., Pl. egy alkalmas idézetet keresnék... Irígylem a feszes angol nyelvet, ami annyi frappáns kifüggesztett idézet kiváló nyersanyaga. A magyar nyelv stílusa sokkal puhább és körülíróbb, szájba rágós? - meghökkentőnek tűnhet eg-egy szentencia. Van egy ilyen példám: Isten hozott - s hanem, akkor be se gyere! Erre többen megtorpanhatnak a küszöbön... pedig szóban jó pofa mondás lehet.
Ha kicsi a munka, amihez kezdek, egy-kettőre elkészül, és törhetem a fejem az új ötleten - ami gyakran a legtöbb idő...
Évek óta megvósításra vár ez a germán(?) eredetű életfa, ami ugyan francia címen szerepel nálam (Arbre aux Cerfs), Gigi_Grille tervezése. kivételesen nem magyar a minta, de népi motívumokat használ föl... A szegfűk akár magyar mintán is lehetnének, de a szarvasok mindenképpen északabbról valók.

A motiváció sose hiányzott ehhez amunkához, mert a szarvaspár agancsaiból kinövő 16 virág első látásra arra sarkallt, hogy a tizenhatgyerekes Náczi baráunknak és Zsikéjének  meg. A fa tövén növő szegfűbimbókkal még nem tudom, mit kezdjek, de van még idő... Talán kicsrélem a fölső három kis csillaggal - bár a méretek nem stimmelnek. Mindenestre nekiveselkedtem, nagymamám szokásos régi gyöngyfonalával, a meglevő kongrémra. 24x30 c,-es keretbe bele fog férni - most előrelátóan utánanéztem..




2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...