2012. november 11., vasárnap

Kultúrzsibi az Erzsébet téren!


A rendezvény megálmodói több európai nagyváros után Budapest szívébe is varázsoltak egy olyan alkalmi teret, ahol egy csomó ember kínál eladásra (ezzel együtt persze megtekintésre is) egy csomó holmit az emberiség utóbbi pár száz évének kultúrájából, úgy mint reneszánsz tükröt, barokk és rokokó festményt, kézzel vert baltát, rézgarast, kacsintós pénztárcát, TT vasutat, herendi porcelánt, skót szoknyát és párttagkönyvet.


A Nagy Budapesti Kultúrzsibi 2012. szeptember 9-én jött létre azzal a céllal, hogy évszakonként, vagy ha úgy tetszik negyedévenként zsibongjunk egy nagyot egy nagy zsibvásáron Budapest közepén. Ez egy antik, retró és kortárs bolhapiac, a maga mindenkor egyszeri, megismételhetetlen arcával, bájával, történésével. Egy olyan csuda kiállítás, amilyen egyetlen kiállítóteremben sem látható, mert ha beköltözne oda, már el is veszítené lényegét: lüktető életét, éltető közegét, alkalmi spontaneitását. Arról már nem is szólva, hogy e produkciónak (egyes nézetek szerint performance-nek) éppúgy föszereplői a jelenlévő emberek, mint a felvonultatott tárgyak. Az árusok és a vevők, a túristák és a környékbeliek, a kicsik és a nagyok, az alkudozók és a bámészkodók, azaz mindenki, akinek épp nincs jobb dolga pont akkor.

A negyedévenkénti megjelenést hamar felülírta a népakarat: Kiderült, hogy sokkal nagyobb szükségünk van egy efféle vasárnapi nyüzsgésre, mintsem, hogy ki tudjunk várni vele egy-egy évszakváltást; a házigazda Akvárium klub pedig úri módon fejet hajtott, így november 25-én már harmadszor látja vendégül napkeltétől napnyugtáig a zsibiseket.

Jelentkezés árusnak: Facebook üzenet: http://www.facebook.com/kulturzsibi,
E-mail: kulturzsibi@akvariumklub.hu, telefon: (30) 639-29-91

Helypénz: 1.000 ft/nm, legkisebb bérelhető terület 5 nm. (5 négyzetméterenként + 1 nm ajándék. Tehát pl. egy hely 5.000 ft, ami nem lehet nagyobb 3x2 méteres területnél.) Kérjük, csak abban az esetben jelentkezzen, ha ezeket a feltételeket el tudja fogadni! További részletek: kulturzsibi@akvariumklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...