2012. november 23., péntek

Pulyaruha

Közös vállalkozásukban Rigóné Tomka Lea és Szöginé BarzGitta olyan ruhákat készítenek, amelyekben a gyerekek jól érzik magukat, szívesen, szeretettel viselik, öröm benne a játék. Emellett pedig játékosan válnak hagyományőrzőkké, éppen ezért készült a riport Leával, a Pulyaruhák egyik megálmodójával.
- Miért tartod fontosnak a matyó hagyományok őrzését a mai divatban? Miért pont a matyóhímzést választottátok?
- Magát a hagyományőrzést tartjuk nagyon fontosnak, hiszen az mindig visszatükrözi egy társadalom értékrendjét, kulturáját. Fontos lenne úgy élni, hogy a múltunk mindig jelen legyen, mert a jövőnek mi leszünk a múlt, azaz a hagyomány. A jövő pedig a gyermekeink!
Amit mi átadunk tapasztalatot, tudást az mind sugaljon egy erkölcsi, esztétikai példát számukra. Nekünk szülőknek hatalmas felelőségünk van, hogy milyen irányba tereljük őket, hiszen amilyen irányt mutatunk most, azt követik majd és ha nem lesz követendő példa, akkor a jövő nemzedék egy hagyományok nélküli globalizált társadalom boldogtalan tagja lesz.
Itt a nagy feladat, hogy a múlt örökségét, a hagyományokat megmutassuk nekik és átültessük a modern környezetbe, hiszen ezáltal még jobban befogadják azt. Így született meg a PULYARUHA: ötvöztük a hagyományt a divattal.      forrás: http://www.mammba.hu/kiegeszitok-a-babanak/gyerekruhakon-langolo-piros-rozsak-a-pulyaruhatol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...