2013. június 17., hétfő

Cicók

Ezt a KÉT macskát még tavaly kaptam lencsevégre egy nemesgulácsi nyári esten, az utolsó vonattal megérkezvén. Talán a gipszmacska is látszik...
A léckapu mögött anakronisztikusan földszintes, kicsi, de szépen rendbe hozott házacska bújik meg. Lám, nemcsak vadállat őrzi a lakók álmát - a házi cicó is szemfüles:

Na, ennyire jó képet azért nem tudok összehozni... Ez csak úgy a netről való, valahol egy tengerparton, de a nagymacska azt hiszem, ugyanaz:

Hogy Madridban milyenek a macskák? Szobacicák ... elsősorban. Férjem lelkemre kötötte, nehogy valamely gazdit megsértsem hobbiállata maradékkal való tukmálásával! Életveszélyes tett volna - rám nézve is! Itt csak ellenőrzötten táplált, gyári tápszerrel jól tartott jószágokat tartanak! A szombati tv-műsor is tele van hobbi-állatok gondozásával vergődő műsorral.
Egy vörös macskát látok időnként a szemközti ház ablakában - bár van egy "zárkózottabb" fekete is, de azt nem tudtam még tetten érni... Lehet, hogy ő őrző-védő?

Éppen ma fedeztem föl egy újabb szőrmókot - ugyanabban a lakásban...

 

Tény, hogy Madridban kóborló macskát alig lehet látni. Mindegyik házi kedvenc - így sikerült elérni, hogy nincs olyan macskapisi-szag, mint ami jellemző sok nagyvárosban... Ami ebben az itteni bitang melegben nem megvetendő. De szerintetek a macskák ezt választanák? Ha választhatnának...

Ismeritek Kipling(igen, a dzsungel-könyves): Magányosan sétáló macska c. meséjét? Sőt! Okvetlen olvassátok el magatoknak, vagy a gyerekeknek-unokáknak! Többgenerációs történet! Nem annyira a macskák miatt, inkább a nemi szerepek szemléltetésére - ami ugyan a gender-korban kezd divatjamúlttá válni....!
Nekem Szántó Piroska életrevaló rajzaival van a meséből egy pompás példány. De még bábjáték is készült belőle...  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...