2013. június 30., vasárnap

Melódia szelet és társai

Azok a jó kis egyforintos csokik... Emlékeztek, hosszú évekig egy árban voltak a kis szelet csokik a jó kis hatvanas-hetvenes években:
Most ezek a "nosztalgia" csokik megint kaphatók - csupán a Balaton szelet, Francia drazsé, Melba és Párizsi kocka tartotta magát és bírta a versenyt a vásárlók kegyeiért ebben a piacosodott világban... Esetleg a Duna kavics, a Zi-zi, amit több promóciót érdemelne, mert előrukkolhatna mint csökkentett tápértékű termék a közben   divatossá vált puffasztott rizs miatt! Ja, és a Sport szelet mindenféle formában megjelent, de még létezik az eredetihez hasonló!
Nálam a Melódia szelet viszi a pálmát - ebből nemcsak szerencsi készítmény van, hanem a Stümmer retro-sorában is szerepel - de nekem kevésbé tetszik - szerencsére a küllem sem megtévesztő. És a Párizsi kocka a Melbák ellenében - citromos és narancsos volt.


Most legalább megtudtam, hogy a Korfu szelet "eredeti, régi recept alapján kézzel készített, étcsokoládéval bevont mézes tojásfehérje frappé"! A Sport szelet viszont darabáru volt---


A Szerencsi Boci-szerű tejes betűcsokikat évekig gyűjtöttük a gyerekekkel óvodűs korukban:-)
Régi kedvenc még a Vajdahunyad csoki, ami egy megfelelő színű sztaniolpapíros csonkakúp átfogva alul-felül fekete alapú papírkoronggal - puncs, dió, azt hiszem, kávé is,  és persze a favorit DIÓ ízben! Nem emlékeztek rá? 
De a csúcs a Juliska volt: ez egz nagyobb kerek, lapos csoki vol - mint egz lavór, olyan formában, a mosdó részre ragasztva a parírral... Finom kávés töltelékkel!!!
Nagyon jónak kellett lennem, hogy kilérdemeljem... Illetve inkább azt hiszem azért, nem mindenütt lehetett kapni...Bár az nem 1 Ft volt.
Édsanyám minden pénteken bekarikázott 12 kilómétert a városba, szétmérte a túrót-tejfölt, megvette nekünk azt az 1-1 szelet forintos csokit, a szükséges, meg nem termelt zöldséget-gyümülcsöt... Mert az Állami Gazdaság elvette nemcsak a földet a tanya körül, hanem később a gyümölcsöst is, mert túlhaladta a tanya területe az egy kat. holdat... Komótosan beszántották a gyep jó részét és a gyümölcsöskertet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...