2013. szeptember 25., szerda

Magyar konzulátus Madridban

Talán még a nyugalmas századfordulós időkben, de mindenképpen a polgárháború előtt telepíthették, nagyon emlékeztet a józsefvárosi Tisztviselőtelepre.
Gyönyörű helyen van Madridban a magyar konzulátus. Nincs messze a központtól, de egy kis sziget az óriásblokkok tengerében ez a környék - valóságos kisváros a metropoliszban.

Szintén telepszerűen alakították ki, céltudatos tervek alapján - bár az utcákat elég fantáziátlanul Első/Második/Harmadik névvel titulálják. Ezek ugyan girbegurbák, de többnyire földszintes, kertes családi házak sorakoznak - persze a kert az ő fogalmaik szerint értendő... Mivel az öntözés nélkülözhetetlen, ám a víz igen drága, ezért zsebkendőnyik a telkek(gondolom, így is horribilis egy-egy porta ára) - a kerteket pedig szinte pátió-szerűen leburkolják és gyakran inkább cserepesekkel díszítik őket... Vagy leborítják fóliával, és kőzúzalékot szórnak rá. Meg persze gyönyörűk a teraszoka teraszok!
A legszebb kert narancsfával - és kivételesen kétszintes épülettel. A Negyedik utca sarkán van - és az utcai  garázs teteje egyben terasz is... Úgyhogy a kutyus onnan csahol, nem a kerítés tetejéről. 


A kerítések mögé ritkán látni - magas fal, sövény mögé rejtőznek a házak, de a környező blokkházak kertjei is ilyen gondozottak - virág, virág, virág... Ott be van építve az öntözőrendszer, és működik is. Bele van kalkulálva a közös költségbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...