2011. március 27., vasárnap


Kissé romos családi örökség

Magdus most csatlakozott hozzánk, de nagyon sokat kézimunkázott világ életében...Rögtön bele is vágott a receháló készítésébe. Ezek a kissé romos állapotú családi örökségek motiválják:

A receháló készítésébe sokaknak beletörött a bicskája... Nem azért, mintha annyira bonyolult lenne(hisz ugyanígy  csomózzák világszerte a halászhálókat évezredek óta) - de egyhangú, nagyon haladatlan és egyenletes munkát követel.
Később sem lehet csak úgy kikapcsolódásképpen kézbe venni a recetűt! Ha lankad a figyelmünk, kimaradhat egy-egy csomó, ami csak a sor végén, vagy a következő sorban derül ki. A bontás pedig nagyon bajos! Igyekeztem - visszagondolva saját kezdeti kínlódásaimra visszagondolva - megkönnyíteni a tanulást... Én könyvből kezdtem el tanulnia hálókötést.
Magdus pár nap alatt meg is tanulta a csomózást, és öles léptekkel halad - már a csipkeminták beszövéseit gyakorolja.


4 megjegyzés:

  1. Magdus nagyon ügyes, hogy csak pár nap kellett a receháló készítés megtanulásához.
    További sok sikert kívánok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. De jó Magdusnak! Halászhálót régebben tudtam csinálni. Gondolod megtudom tanulni a necchálót is?
    Szerintem ugyan az csak kicsibe. Ugye?

    VálaszTörlés
  3. Ja és a legfontosabb kimaradt. Gyönyörű mindkettő terítő!

    VálaszTörlés
  4. Jutka!
    Magdus fórban volt: édesanyjától, szomszédból kiskorától látta a mozdulatokat... Most felidéződött benne... Egyszerűbb beszövéseket maga is készített.

    Terike!
    Persze, ugyanaz a csomó, úgy tudom - bár talán ott van másfajta csomózás is... Szerintem Te videó és leírás alapján elkezdheted... És vásárhelyi barátnőm is örömest segít!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...