2013. szeptember 12., csütörtök

Nyílt Hét a Hagyományok Házában: szept. 17–22

Szeretettel várunk titeket 2013-ban a Hagyományok Háza Nyílt Hetének programjain, amelyeket szeptember 17–22-én rendezünk meg.
A programsorozat folyamán egy hétbe sűrítve ízelítőt adunk a házban az év 365 napján folyó munkából. Újdonságként idén tematikus napokon mutatjuk be főbb tevékenységeinket és részlegeinket.
A Nyílt Hét programjaira (az esti előadások kivételével) a belépés ingyenes, azonban esetenként előzetes regisztrációt kérünk. A nyílt hét ideje alatt kiállításaink ingyenesen látogathatóak.

szeptember 17., kedd: Fókuszban a Magyar Állami Népi Együttes
szeptember 18., szerda: Múzeumi nap (a programok helyszíne a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum)
szeptember 19., csütörtök: Folklórdokumentációs Nap
szeptember 20., péntek: A Népművészeti Módszertani Műhely nyílt napja
szeptember 21., szombat és 22., vasárnap: Kulturális Örökség Napjai a Budai Vigadóban és a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban

Kedvezményes előadások:
Szeptember 17. és 19. 20 óra: Bihari János Táncegyüttes: Bonchidától Nádas mentéig – a Kárpát-medence legszebb tánca, 1800 Ft.
Szeptember 18., 19 óra: Fölszállott a páva sorozat: Rábaköztől Kalotaszegig.
Fellép a Czifra Együttes, Rába Táncegyüttes, a kolozsvári Harmadik Zenekar, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara és Kacsó Hanga Borbála. Jegyárak: 3500 Ft, 2800 Ft, 2000 Ft.



A hét során felvonultatott rendezvényeink nem titkolt célja, hogy felhívjuk a széles – minket még nem ismerő – közönség figyelmét a néphagyomány mai hasznosításának, megélésének módjaira és az ezt az igényt kiszolgáló szakmai munkára, amely intézményünkbe folyik.

További információt és a nyílt hét részletes programját a Hagyományok Háza honlapján, a www.hagyomanyokhaza.hu/main/rendezvenyek/nyilthet oldalon találjátok meg!

Üdvözlettel: A Hagyományok Háza munkatársai

2 megjegyzés:

  1. A rece nekem is kedvencem lett, miután megtanultam Vonsik Zsuzsától, igyekszem jobban elmerülni benne, merthogy ez a csipketechnika is varrás, Picur csipke betétje jó ötlet, nagyon tetszett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Te nagy tű-párti vagy! Nagyon értesz hozzá:-)
      Hál' Istennek, mostanában többen is fölfedezték a recét... Majd elküldöm azt a dolgozatot, amit most írok a vásárhelyi neccről - nálunk csak így emlegetik.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...