2016. június 7., kedd

Vőfélykendőből doboz egy nagymamának

Ez a kis minta csöppet tán szögleteske, de megnyerte a tetszésemet. Egy Madrid környéki pedagógus nagymama kapta, aki azt alig várja már, hogy nyugdíjba kerüljön, mert ott az új feladat: az unokái körül kell besegítenie. Egy gyönyörű elővárosban laknak a főváros közelében - amolyan Gazdagrét, de nem ám lakótelep!!!

A minta pedig a Néprajzi Múzeum  NM 73.2.52 számon  nyilvántartott kalotaszegi vőfélykendőjéről való - Antal Laci olvasatában:

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a dobozka. Kedves ajándék lesz.

    VálaszTörlés
  2. Csak nem merem zsinórral, béléssel stb díszíteni, mert félek, h. elengedi a ragasztó... Így kicsit puritán, ami a hímzéshez passzol.

    VálaszTörlés
  3. Itt is jelentkezik egy nagymama,aki már alig várja,hogy nyugdíjba mehessen és többet sürgölődhessen az unokák körül, és egyéb remek elfoglaltság körül.:)
    Szépséges lett a dobozod! Milyen kedves ajándék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mélyített volt a doboz azon része,ahova a hímzés került?

      Törlés
    2. Milyen ragasztóval ragasztottad be? :)

      Törlés
  4. Ó, az irigyelt nagymamák!!! Igen, általában olyat választok, ami üvegbetétes. Akkor van kis mélyedés, nem hiányzik annyira a keret - és nem is igen férne szegély. Egyet zsinóroztam föl és béleltem ki, de azt hiszem, még Pesten várja a gazdáját... Neked volt álomszép dobozod - emlékszem... Én dekupázs textilragasztót használok. Vizes bázisú, gyalog Didalog Kft. ill. Bastelkleber/YES Colection. Jó régiek...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...