2011. március 11., péntek

Csengőhúzó szalag

Igyekszem a szeretteimnek  kézzel fogható, naponta szembeötlő kis ajándékot készíteni. Hiszek benne, hogy a látvány alakítja az ízlést, és a kiforrott régi motívumok harmóniát árasztanak - ezért találtam ki a népies csengőhúzókat... A legritkább esetben rendelkeznek a barátaim ajtócsengővel, így hasznos ajándéknak tűnik, szembetűnő, a falon még általában van egy tenyérnyi kis hely...

El is készült egy újabb változat Lengyel Györgyi beregi virágbokros gyűjtéséből a kedvenc madárpárommal. A "Nagyanyáink öröksége" c. könyvben van a leírása. Mivel elspóroltam a vásznat, egy zsinórral próbáltam szélesíteni a szalagot... Függesztéknek a szokásos falinaptár akasztót alkalmaztam.

Egy barát-számba menő kollégámnak szánom Balaton-felvidéki parasztházukba - valóságos múzeum maga a falu is... Még a neve is ősi: Vászoly, az Árpád-kori Vazul névből...
Ha arra jártok, ejtsétek útba - a tó felől Aszófő-Pécsely-Vászoly az útvonal! A nyári hétvégeken kulturális programokkal várnak.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! (A madaras mintákkal elfogult vagyok alapból. :) ) Ráadásul nahát, nahát: pont errefelé tervezgetem a nyári bicikli túrát!

    VálaszTörlés
  2. Igazán gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Bizos jól fog mutatni a Vászolyi paraszt házban!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik - ezek a legtakarosabb madarak az összes minta közül...
    De másik gyűjteményből valók:
    http://rece-fice.xfree.hu/178850 album végén őrzöm őket - muris, hogy egy orosz fórumon találtam őket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...