2012. augusztus 12., vasárnap

Sorsdöntő...

dolog történt velem - kicsit lefoglalt...de végre jelentkezem...

Tegnap beléptem a nyugdíjasok táborába... Ezzel a képpel búcsúztam el a régiektől - sok minden van benne, ami fontos nekem: magas ég, messzi látóhatár, jegenyék felkiáltójele, távolba futó út - verssor és cérnaszál... 
Ami a FONÓ-hoz fűz, ehhez a kis körhöz a net világában a múlthoz, a hagyományainkhoz - és a jövőhöz fércel...

Varga János fotója
13 éves gyes-gyed-főanyaság után rövid próbálkozásokat követve 13 évig dolgoztam egy huzamban ugyanannál az alakulatnál. Nem sok maradandót hagytam ugyan magam után, sőt fölégettem mögöttem mindent: még a régi irodát is elköltöztettem a minap - de néhány munkatárs azért szeretett... Pár partner megbecsülte, hogy próbáltam személyességet vinni a szakmai életbe:-) Ami kézzel fogható - a halomra  kiselejtezett, egykor oly fontos irat mellett, sőt inkább ellenére: egy gránátrózsa bokrot kiszabadítottam fojtogató környezetéből az irodaház udvarán - munkába menet, útközben egy másikat megmentettem a kiszáradástól - de számos Hibiscus és Clívia tanúsítja jelenlétemet a szomszéd irodákban, sőt lomtalanításból egy csöpögtetőtálcát is állandósítottam a mosogatónál - de a mosogatószer vetésforgóját már nem tudtam elérni... Pedig hasonló horderejű apróságokat szerettem volna elérni: hogy biciklitárolót szereljenek az irodaház elé, muskátli díszítse a bejárat virágvályúit, és a többi:-) 
Egyetlen luxusra törekedtem az  utóbbi években - a jó emberi kapcsolatokra! Itt, köztetek is, a blogos világban:-)) Mi tagadás - virtuálisan ez könnyebb...

Valójában a sors kegyeltje voltam, s vagyok - ha nem is egészen testhezálló foglalkozást választottam 18 évesen, idővel olyan független munkakört találtam, ahol nem idegtépő függelmi viszonyban kellett naponta küzdenem belső gátlásaimmal... Lassan egyre belterjesebb életet alakíthattam ki a milliós városban. 12 percre otthonról dolgoztam, és jó időben biciklivel járhattam... Néha hazaléptem délben megfőzni a fiúknak a túrógombócot:-)
Aztán józan paraszti ösztönömmel elkezdtem -  ahogy a pszichológusok ajánlják - nyugdíjas szabadidős tevékenységet keresni magamnak.Nektek és a fórumnak is sokat köszönhetek!Tavaly incselkedett a kisördög : jó lenne elnapolni egy évvel a kézműves tanfolyam vizsgáját... Aztán eszembe jutott: egy év alatt bármi történhet - és lám történt is>>>>irány Madrid!
De a net összeköt bennünket itt is-ott is!

Reggeli kérdés

Ma ki utazik el ma
ki néz hosszan utána
hogyan szakad vagy foszlik
a tegnap cérnaszála
ki fűzi tű fokába
hány öltés kell a szívig
hogy verjen, míg a testet
a fű közé terítik
hány öltés kell a színes
a képeslap-magányhoz
fércelni annyi véget
amennyi még lakályos
amennyi tengerekben
a cseppet nem takarja
hány öltés kell a szélnek
hogy az eget bevarrja?

László Noémi
Bevallom, elbizonytalanodtam - ezért kikerestem az Okosból, hisz nem szégyen az, csak baj: "A lakáj ‘szolga’ jelentésű szó j-vel (melléknévként lakájos ‘szolgai’) írandó, a lakályos ‘otthonos’ jelentésű szóban ly-t írunk." 

2 megjegyzés:

  1. Persze, hogy nem, de ez főleg Tőletek függ! Én mindent megteszek a távolból:-)
    Szeptemberben HAJRÁ, BORSÓKA!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...