2013. július 25., csütörtök

Tanácsra várok

Már itt áll csaknem készen napok óta az üdvözlő szalagom, de szabódok a befejezésen... Másik szalagnál vissza kellett hajtanom a kongréból kiszabott anyagot, de ez valódi kongré szalag - egyszeresen lenne elegáns. Nincs isszükség hátoldalazásra - de az alsó részt ugyanúgy szeretném sarkosra készíteni. A minta is ezt igényli.
Nincs frappáns ötletetek, hogyan lehetne ék alakban stílusosan lezárni?  Próbáltam a borsókát, de csak egyik irányba megy, és egyébként se fixálja eléggé - bár ki lehetne alatta rojtozni...
De hogyan? Azsúrt sem lehet lépcsőzetesen varrni... A vagdalásosnál használt szoros öltések is csak a takácsvásznon mutatnak...

3 megjegyzés:

  1. Hát elolvastam 2x, de nem értek annyira jól a szaknyelvhez,hogy tanácsot tudjak adni.....:(
    Gondolkozom,és remélem,hogy addig jönnek szakértőbbek.

    VálaszTörlés
  2. Már a fórumon is láttam, de én még ilyet nem készítettem, nem igazán tudok segíteni Valahol láttam szalag befejezést, de nem jövök rá hol bolyongtam... Mindenki nyaral, lehet hogy a segitségre még várnod kell. Nem tudom csipke illik e ide hogy azzal befejezni? nagyon rossz ötlet????????Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  3. Kössz szépen, lányok a véleményt! Ezt csipkével nem hzasítanám, de a Fonós Zsuzsa is megerősített a sarkos kiképzésben: "úgy fejezném be, hogy a színével befelé a hosszabb oldalával párhuzamosan elhajtva - merőlegesen megvarrnám és a színére fordítva akkor egy spiccet kapnék. Ebbe egy finom kis bojtocskát tennék a hímzőfonálból." Leírva igen kacifántos, de valójában pofonegyszerű. Csak ha lenne hátsó oldal is, vagyis dupla volna a szalag, akkor nem ott kellene ezzel a spicces megoldással befejezni, hanem fent, ahol ugye egyszerűen egyenes a szalag vége:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...