2011. október 27., csütörtök

Szelence - múltnak-jövőnek

Az ember felnőttként már nemigen szerez életre szóló barátságokat. Ennek dacára Juditot néhány éve ismertem meg - jobban mondva "megörököltem". Magányosan élő öreg tanár-barátnőmnél akadtam vele össze néhanapján - mi ketten látogattuk csupán... Mária néni halála után melegedtünk össze, ki tudja hogyan? Nem volt senkije, így most közösen ápoljuk emlékét - egy tündér volt...

Az ő lelke is benne van csöppet ebben a szelencében - mert köze van kézműves vonzalmamhoz is... Szép horgolásokat láttam múzeumszerű lakásában, és akkor kezdtem újra a kézimunka felé fordulni. Aztán amint felújítottuk politúros bútorainkat, lassacskán előkerültek otthon is a kis horgolások, terítőcskék... Tőle örököltem két pici neccmunkát, és néhány horgolt és vert csipkét! A horgolásokat 100-as cérnából, és saját kezűleg készítette ám!
Ez a múlt, ami a szelencében lapul... Mi lesz a jövő? Mi tölti meg? Talán Judit kilenc unokájának képei kerülnek bele. Mert ő ezer éve "nem dolgozik, csak" a gyerekeinél inspekciózik.
Könnyű neki, gondolhatja, aki csak azt tudja, hogy hat gyereke van! Csakhogy még három családtalan fiút spánzol...

MankaMintával, algériai szemöltéssel készítettem a szelence díszítését. De  csak most jöttem rá, hogy a takácsvászon alkalmas lett volna gyémántszem öltésre is...ami mutatósabb. Ez a minta algériai öltést írt elő, de most elkezdtem egy kis tűpárnát aidára gyémántszem öltéssel ... ott jól jönnének a köztes szálak. Bölcsebb lett volna fordítva kiválasztanom az alapanyagot! Most már tudom...Cathleen-nel jól meghánytuk-vetettük ezt a Fonóban.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a dobozod így is! De ezt mondtuk tegnap páran és párszor!

    VálaszTörlés
  2. Szép lett ! Örülök, hogy felhasználtad a mintát!
    Minden jót kívánok a barátnődnek.
    Manka

    VálaszTörlés
  3. Szép ez a dobozka... de nekem tetszik maga a történet is..

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...