2012. március 4., vasárnap

Szolgálati közlemény!

Kedves olvasóim, barátaim!
Szeretnék együttesen reagálni a megjegyzéseitekre.

  • Mankával módfelett egyetértek:  Egyre több helyen látok, olvasok tiltakozást itthoni és külföldi blogokban is az új szóellenőrzési rendszerrel kapcsolatosan. Nagyon megnehezíti a megjegyzések írását a sokszor olvashatatlan két(!!!!) szó kisilabizálása. Én  szinte azonnal csatlakoztam  a tiltakozáshoz és le is vettem a blogomról ezt a borzalmat... Kérlek , vegyétek le ti is minél többen!
Csakhogy én nem vagyok olyan ügyes, hogy megoldjam! Ha Anton, vagy bárki más segít - megköszönöm... Egyébként a fiaim ezt úgy kezelik, hogy léptetvén az rendszert újabbnál újabb szókombinációt kérve, az olvashatót választják. A biztonság körülményességgel jár - de lehet ennek értelme is...

  • Kérlek, nézzétek el nekem, ha nem válaszolok szívem szerint minden egyes megjegyzésetekre. Rám szakadt annyi újdonság: új laptop, @-cím, operációs rendszer - már tanulom, a megjelölést legalább - hogy sok nekem! Ne vegyétek önzésnek, ha nem válaszolok - de szeretnék kicsit ott lenni a fórumon is... Egyébként most másfél hét az egész, míg itt vagyok - csak készülődöm...


Néhány szösszenet a madridi utcákról:

Az ízlés kicsit más itt: szinte fölcicomázottak a házak, épületek, lakások, kirakatok. Olyasmi az  érzésem, mint Itáliában, hogy sok megoldás már a giccs határát súrolja… De mégis a történelmi múlt, a világbirodalom emlékei, az egzotikus gyarmati háttér jobban igazolja ugyanazt a már-már hivalkodó épületet, berendezést… Vagy csak fölmentem őket, mert számomra az idegenség igazolja a pompát, túlméretezettséget?

Itt a lombhullató fák kevésbé terebélyesek, mint a mérsékelt övben. Nincs olyan hatalmas koronája a nálunk is honos akácoknak, japán akácoknak, platánoknak. Nyilván a kevés csapadékot megsínyli a lombozat – nem olyan sűrű és terebélyes. Kicsit hasonló a viszony a hazai és az itteni mediterrán fenyők között is. 
És nekivadultan nyírják a bokrokat, fákat! Mélyebben gyökerező itt a kertrendezés hagyománya. Több figyelem, pénz volt rá mindig, mint nálunk. Bár otthon is megfigyeltem, hogy a szép, jó példa mindenütt ragadós: egy főúri kastély vagy püspöki birtok közelében sok portán ültettek örökzöldeket, vagy pl. az osztrák nyaralók hatására Zalakaros környéki falvakban elterjedt a tulipánfa...
Itt nem bánnak kesztyűs, de avatott kézzel a növényzettel... Hiszen "a megnyesett fa kizöldül" - tartja a mondás is. A mediterrán növények egy része örökzöld: babérmeggy szerű bokrok és fák máris hozzák bimbóikat, sőt a pálmákon is van valami(bimbó ez v. termés?)

3 megjegyzés:

  1. A szóellenőrzésre nem tudok megoldást (bár nem is kerestem). Illetve nem tudom hogyan lehet lecserélni. Sajnos az nem megoldás ha kikapcsolod, ugyanis így idővel megjelennek a viagra reklámok, és hasonlók. Minél nagyobb (közismertebb) a blogod ez annál előbb következik be.
    Annyit tudok javasolni, hogy a léptetésen kívül keresni kell egy nagyító programot, s így olvashatóvá lehet tenni...

    A kommentek követéséhez (legegyszerűbben) feliratkozhatsz a saját RSS csatornádra.
    http://rece-fice-fono.blogspot.com/feeds/comments/default címen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben egyetértek Veled, én is ezt a tanácsot kaptam a Fiamtól, hogy hagyni kell.
      A szóellenőrzés rubrika mellett van lehetőség "frissítés"-re kattintva újat kérni.

      Törlés
    2. Még egy utolsó.

      Beállítások - Megyjegyzések, itt lefele görgetve megtalálod a kikapcsoláshoz a lehetőséget.

      /Jelenjen meg szóellenőrzés megjegyzések írásakor?/

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...