2013. június 29., szombat

..zsák a foltját

Kalandosan találta meg zsák a foltját... Összetalálkozott nálam egy jól ismert minta és a megvalósítása, a terv és a kész munka:

 
Karitász célra került hozzánk egy nagy batyu ismerős útján, hagyatékból. Míg megpihent nálunk, átválogattam a motyót, mert jelezték, hogy jobb sorsra érdemes kézimunkák is vannak benne... A legritkább esetben kérnek ilyesmit a családsegítő útján az istápolásra szoruló nagy családok vagy idős emberek(a kerületi NOE-nak, de inkább egy sokgyerekes családnak van levelezés útján kapcsolata főleg szabolcsi családsegítő központokkal. Gyakran a szoc. munkás írja meg, a félig analfabéta családfenntartó háza-népének mire van szüksége - ruha, ágynemű, lábbeli...)
 Ott találtam egy szétfejtett párnahéjat káposzta-mintával, ami már ismerős volt nekem a Tisza-vidéki keresztszemes mintagyűjteményemből és a netről is:


5 megjegyzés:

  1. Atya világ!Micsoda kincset találtál!!!!!!!!!!!!!És milyen kézimunkák voltak még benne?????

    Tudod,hogy van szóellenőrzésed?

    VálaszTörlés
  2. Hát, az igazat megvallva(mint sejthető), nem mostanában került ez hozzám... Még a kiutazás előtt... Bocs, sok témát tartogatok így - és itt az összefüggésre csak jóval később jöttem rá:-) Azért többnyire kevésbé értékes/érdekes dolgok kerülnek elő, ritka a gyöngyszem...
    Mi fán terem a szóellenőrzés? Gondolom nem a helyesírás-ellenőrzés, mert abban nem vagyok rossz.

    VálaszTörlés
  3. :)Nem, a helyesírásod kiváló.:)Viszont minden hozzászólás után be kell írnia minden kommentelőnek egy hosszú kriksz-krakszot,ami brrr!Ezt ki tudod iktatni,ha a tervezés,beállításoknál,kiveszed a pipát,hogy: ne legyen szóellenőrzés.Nagyon hálás lesz mindenki neked!:)

    VálaszTörlés
  4. Ja, jó, most megteszem, mert a férjem gépén nem mertem renitenskedni, de most váltanom kellett egy szokatlan billentyűzetű saját masinára... Itt bátrabban kockáztatok... Nekem egyébként ritkán okoz gondot másoknál a robot-ellenőrzés:-)

    VálaszTörlés
  5. Ne tedd,ha nem akarod!!!!!!Csak sokan nem tudják,azért írtam.Nekem sem gond végülis.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...