2013. február 28., csütörtök

Utolsókat rúgja a tél

  
Tegnap de. 10-12 között Madridban hevesen havazott - persze a +4 fok hamar meggyőzte a hópamacsokat. Ma egy újabb, kevésbé vehemens szállingózás kísérte a délelőttöt... A közeli(70-80 kilométerre levő) Guadarramaban levő összes sípálya újra üzemel. A január, és eddig február is feltűnően száraz volt.
Két adalék a madridi hozzáálláshoz:
- hóakadályoztatásra hivatkozva rögtön elnapolta a gázszerelő a garanciális munkát;
- egész naptári évben egyszer volt 0 fok alatti hőmérséklet: a portás nyomban ujjnyi vastagon szórta a sót, nehogy valaki elessen a járdán egyébként is elolvadó kis nyirkosságon. 

A hosszabbodó napsütéses napok azonban már kicsalogatták a rügyeket. Én ugyan most spanyol náthából kifolyólag szobafogságon vagyok, de látom a kertben a lopakodó tavaszt:

 Egyes bokrok virágai, friss hajtásai már ugrásra készek...

A vérszilva-szerűség virágai fázósan bontakoznak...
  

 A rózsabokrok szépen metszve várják a meleget - és dédelgetik a hajtásaikat... A napos és hűvös oldalon ilyen volt tegnap a különbség:

Ez a minek nevezzelek újév óta így dacol a téllel...
 

Gerbera egy napos buszmegálló virágládájában:  
        

1 megjegyzés:

  1. Nem tudom ismered e ezt a blogot.... Barangolásom alkalmával találtam rá... Ha ismered akkor bocs....A Höveji kézimunkát ismered e---http://needleandthread.blogspot.hu/ Itt hoztam a blogját...



    Jaj jó látni.... tavasz készülödik... Remélhetőleg már itt is alakul majd....Anyukád jobban van van már? Gondolom nem könnyű most Neked... így a családot összetartani...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...